El fin del mundo
Door: Richard
Blijf op de hoogte en volg Richard
19 Maart 2008 | Argentinië, Ushuaia
Ik ben vanuit Iguazu (28 gaden)naar Ushuaia (5 graden) gevlogen met een tussenstop in Buenos Aires, waar ik te maken kreeg met het feit dan men hier ook de klok een uur veranderd waardoor ik smorgens om 5.30 al klaar was voor vertrek. De hotelmanager keek me raar aan en ik had al gauw het vermoeden dat er iets niet snor zat. Na drie keer te vragen wat hij nu bedoelde werd ik er dus op gewezen dat ik een uur te vroeg was.. De klok was een uur tegud gedraait om 00.00 uur, damm!
Dit met gevolg ik ´miss doubthfire´ een uur heb gekeken om 5.30 in de morgen. Leuk is anders maaar het was maar voor een uur tijdverdrijf :).
De reis was verder perfect en het uitzich vanuit het vliegtuig was echt super bij aankomst!
Daar stond iemand klaar om me naar een hostel te brengen en gelijk die middag heb een boottrip gedaan door het Beagle kanaal. Lekker relaxte boottrip en de omgeving hier is anders dan de rest wat ik gezien heb maar ook weer super.
Ushuaia is een dorp dat ligt aan de voet van de bergen aan het Beagle kanaal die uitmond in beide zeeen. Het is een schiersoort eiland die vroeger gebruikt werd om criminelen op te sluiten hier in de gevangenis en deze moesten hier werken in de bergen voor houtwinning. Een dorp met een belangrijke geschiedenig vooor Argentinie. Hier hoefde je tot voot kort ook geen btw te betalen, met het gevolg dat na de sluiting van de gevangenis vele bedrijven hier zijn gaan vestigen.
Ik heb hier verschilende hykes gedaan en ben wezen kanoeen en heb de gevangenis bezogd!
Het hyken op de tweede dag was denk wel het hoogtepunt, want ik heb de bergen beklommen, de gletser over gelopen en totaan de sneeuwtoppen door geklommen.
Tevens had je daar een panorama overzicht over het hele dorp. Best nuvers ;).
Ik zal nu verder gaan naar Punto Natales in Chilli en dan door naar Gallafate!
Vanuit het zuiden ee frisse saludo!
Hasta Luego
19 Maart 2008 - 17:00
He Topper,:
vanwege een drukke week zit ik net je laatste twee avonturen te lezen en natuurlijk de foto's te bekijken. Ik moet zeggen wat een geweldige natuurschoon! Het contrast met BA is wel heel erg groot. Vanuit een overvolle stad naar plekken waar nog een serene rust heerst. De watervallen zijn mijn favoriet, de verscheidenheid en het natuurgeweld waarmee het water zich naar beneden stoort is in één woord indrukwekkend.
Kijk weer uit naar je volgend avontuur.
Veel plezier en uh blijf bij de tijd.
19 Maart 2008 - 17:05
Tjabe:
Sorry naam vergeten.
Zoals een Groningse wijsheid zegd.
Wat jonk is speult geern,
wat old is neult geern.
Wie jong is speelt graag,
wie oud is moppert graag.
Nogmaals heeeeel veeeeeel plezier! -
19 Maart 2008 - 17:44
Rudie Wiersma:
Ik ben trots op je jonge! -
20 Maart 2008 - 09:30
Ria:
Goede morgen jonge,
Bedankt voor je sms gisteravond,nee ben niet ziek,haha,maar was inderedaad niet online gisteren,beroerd dagje met oma,samen met Gea gehad,maar dat vertel ik je nog wel,niets ernstigs hoor.
Maar ik geniet nog steeds van je verhalen,belevenissen en je prachtige fotos.Zo ook deze x weer.
Moet nu werken,maar vanavond ben ik er weer,dat weet je.We zien wel of we elkaar dan tegen komen.
Ik zou zeggen,je biezen pakken en OP naar CHILY en have fun.
Heel veel liefs en knuffels,mama -
20 Maart 2008 - 14:26
Tante Baco....:
Hey topper. Eindelijk (tenminste dat hoop ik) weer een schrijven van je tantie. Druk, druk, druk. Ben nu t/m pasen vrij.
Heb genoten van het feit dat jij het daar gigantisch naar je zin hebt en op een bijzondere wijze geniet van het avontuur waar je aan begonnen bent. Jesus Rich, wat een geweldig mooi en veelzijdig land. De watervallen, MAGTIG MOOI MAN!! Ik kijk uit naar de films die we van je tegoed hebben. Denk dat we wel een weekend daar voor uit moeten trekken.
Geniet van de weken die je nog tegoed hebt. Kijk uit naar je volgende belevenissen.
Tot horens, liefs Gea -
20 Maart 2008 - 17:02
Gerben:
In één woord: nuivers!
De reactie van Rudie Wiersma toen hij jou mooie foto's weer zag was ontroerend, de tranen sprongen hem in de ogen! En oh ja: Zo te zien hebben ze ons concept dus ook al overgenomen in latin America ;) We zijn dus nu al een groot internationaal franchise onderneming :) haha
Chillse in Chili mate!
21 Maart 2008 - 21:05
Phoenix:
Richardo,
Zoals ik al had verwacht zijn er foto's gemaakt van 'zeer gevorderde Rudie Wiersma' kwaliteit. Dit heb je al onder de knie, ik heb er zelfs al één gespot van 'super gevorderde Rudie Wiersma' kwaliteit. Ik zal zeggen ga vooral zo door zeun..
Veel plezier komende dagen ik ga genieten van mijn extra lange weekend :-)
Boks -
21 Maart 2008 - 21:25
Ria:
Ha die Rich,
zag dat je er nieuwe fotos op gezet had,dus ff kieken ja.
Nou,ben je ook een x in de gevangenis geweest,haha,als t maar de laatste x dan ook is.
Wens je veel plezier t komend weekend en ik blyf standby,
kus,kus,mama -
22 Maart 2008 - 23:35
Cor:
leuke fotos verder nog veel fun en tot later